Koen van den Berge
Eigenaar Tennisschool Koen

Mijn naam is Koen van den Berge, geboren op 24 oktober 1990 en sinds 2012 tennisleraar.

In 2017 heb ik  ‘Tennisschool Koen’ opgericht op T.V. Menheerse. Rond mijn 3e jaar maakte ik al kennis met de tennissport. Dit begon met een plastic racket en een ballon. Elke dag stond ik deze ballon kapot te slaan tegen onze gespoten muren in mijn ouderlijk huis. Vanaf mijn 5e jaar begon ik met tennisles. Het was voor mij geen lastige beslissing bij wie ik deze lessen zou volgen, aangezien mijn vader jarenlang een tennisschool heeft gehad op Schouwen-Duiveland. Zo gaat het gezegde ‘van een appelboom vallen geen peren’ voor mij aardig op.

Fanatiek begon ik met de training bij mijn vader tot ik op mijn 8e jaar mocht voortennissen voor de toenmalige bondstraining in Goes. De acht beste jongens in hun leeftijd mochten uiteindelijk door. Na een week lang in spanning te hebben gezeten, was ik één van de gelukkige. Drie keer in de week mocht ik komen trainen en dit deed ik tot mijn 12e jaar met heel veel plezier. Helaas eindigde dit toen iedereen naar de middelbare school ging en zo viel ik een tijd lang tussen wal en schip. Nadat mijn havo-tijd niet heel lekker verliep koos ik ervoor om op 17e jarige leeftijd naar het CIOS in Goes te gaan om hier mijn tennisleraardiploma A en B te halen én tevens een poging te wagen om een topsportrooster te volgen. Ik stopte met voetbal en ging mij naast de studie volledig richten op tennis. Ik trainde zo’n 20-25u per week in Halsteren, Breda, Tilburg en Oisterwijk en zag mijn spel met sprongen vooruit gaan. Mijn doel was om speelsterkte twee te halen én bij de 100 beste tennissers van Nederland te horen. Dat eerste is zo’n vier jaar lang gelukt. Helaas is mijn tweede missie niet geslaagd (hoogste ranking 121), maar ben ik wel een aantal mooie ervaringen rijker. Zo heb ik bij gerenommeerde clubs competitie mogen spelen; BLTV Breda (1e klasse), Dash Dordrecht (2 jaar Eredivisie zondag heren) en TV Kapelle (3 jaar op rij kampioen met als eindstation hoofdklasse heren). Tot op de dag van vandaag probeer ik al mijn ervaringen door te spelen aan mijn leerlingen. Naast de tennisschool ben ik druk bezig binnen de zorgsector. Ik ben namelijk ook deels eigenaar van een fysiotherapiepraktijk. Deze werkzaamheden voer ik uit op maandag, dinsdag en donderdag. Op de woensdag en vrijdag zullen jullie mij vinden op de baan!

 

 

Max Peters

Mijn naam is Max Peters, 27 jaar jong en ik kom uit Nijmegen. Met overtuiging durf ik uit te spreken dat ik een geboren sporter ben. In mijn levensjaren heb ik kunnen ontdekken wat er écht nodig is om een sport met passie te beoefenen en er nog beter in te worden.

Tennis is een zeer gecompliceerde sport waar ontelbaar veel bewegingsmogelijkheden bij komen kijken. De kunst is om de juiste drive te vinden om altijd maar jezelf te kunnen en willen verbeteren. Om toch één keer in de week extra jouw racket tevoorschijn te halen om de techniek te perfectioneren. Mijn doel is om jullie in te laten zien hoe geweldig deze sport kan zijn en jullie te helpen bij het perfectioneren van jullie techniek.

De afgelopen vijf jaar ben ik fulltime werkzaam geweest als tennistrainer. Dit waren tot nu toe de mooiste jaren uit mijn leven waarin ik veel ervaring heb opgedaan. Zo ben ik clubtrainer geweest bij meerdere clubs met duizend leden. Daarnaast heb ik verschillende verenigingen gerundwaar ik met mijn eigen tennisschool stond en ik ben hoofdtrainer geweest bij een grote vereniging. Mijn A en B tennistrainer licentie heb ik behaald bij de KNLTB. Daarnaast heb ik ook mijn Padel licentie A behaald bij de KNLTB. Verder ben ik ook druk bezig met het bespannen van rackets. Naast de bekende ervaring heb ik ook een passie gekregen voor rolstoeltennis. Ongeveer een jaar lang heb ik fulltime samengewerkt met oud bondscoach en rolstoelbondscoach, Aad Zwaan. We hebben nog steeds contact om onze (tennis)verhalen met elkaar te delen.

Dat ik jullie maar veel ervaringen rijker mag maken de komende tijd. Ik kijk er naar uit om jullie tennistrainer te zijn!

Sportieve groet,

Max Peters